Viinimaanantait

Täältä löydät tietoa viinimaanantaista ja erilaisista tapahtumista ja tiedotteista

Tervehdys, hyvät viinin ja Viinille ravintolan ystävät. Syksyn viini-illat ovat nyt julkaistu. Meiltä on paljon toivottu myös sunnuntaipäivinä järjestettäviä maistelutilaisuuksia. Näihin toiveisiin vastaamme myös tänä syksynä. 

______________________________________________________________________


Tämä syksy starttaa toivotulla Pinot Noir maistelulla. Tilaisuudessa maistellaan Pinot Noir-viinejä ympäri maailman mm. Saksasta, Chilestä, Uudesta-Seelannista… Joukkoon kuuluu myös Joseph Drouhin Vosne-Romanee 2018.

 • Aika: Alkuperäinen muuttunut, tarkentuu pian!
 • Pinot Noirit ympäri maailman ruokineen, kustantavat 68 euroa maistelijalta.


Syyskuussa tutustumme Teneriffalaisen  Envinate-viinitalon biodynaamiseen maailmaan. Envinate on raikas tuulahdus Espanjan viinispektriin. Tuotanto on melko pientä ja maine on kiirinyt maailmalle, joten saatavuudet ovat todella pieniä. Envinaten viinit ovat aina maistamisen arvoisia ja tuovat hymyn huulille.
Näitä, pääsääntöisesti alkuperäislajikkeista valmistettuja viinejä maistelemme:

 • Sunnuntaina 3. syyskuuta klo 15.00 ja
 • Maistelun hinta ruokineen on 68 euroa hengeltä


Teneriffan "loman" jälkeen jatkamme matkaa Espanjan Galiciaan. Saamme vieraaksemme Galiciassa asuvan Mikko Immosen. Hän on espanjan kielen filosofi, vapaa kirjoittaja ja sommelier. Sarjassa on valkoista ja punaista viiniä.

 • Sunnuntaina 15. lokakuuta klo 15.00 ja
 • Maanantaina 16. lokakuuta klo 18.30
 • Maistelupaketin hinta ruokineen on 68 euroa maistelijalta


Maistelumatkamme jatkuu Portugaliin. Silloin saamme vieraaksemme viinitalo Quevedosta tilan omistajan Oscarin, joka tulee pitämään Portviini tilaisuudet. Huom! Tilaisuus järjestetään englanniksi.

 • Sunnuntaina 29.10. klo 15.00
 • Maanantaina 30.10. klo 18.30
 • Maistelupaketin hinta ruokineen on 55 euroa maistelijalta


Seuraavaksi matkaamme kauas Australiaan, Hewitsonin viinien seuraan. Sarjassa on valkoista sekä punaista viiniä.

''Dean Hewitson tunnetaan viinintekijänä ja viinitalon omistajana, jota inspiroi erityisesti ranskalaiset, Rhônen laakson viinit ja niiden eleganssi. Viinitalonsa Dean perusti vuonna 1996. Aikaisemmin Dean työskenteli mm. kuuluisan Petaluma-viinitalon viinintekijänä. Viinitarhoja Hewitsonin omistuksessa on noin 6,5 hehtaaria Barossa-laaksossa ja 6 hehtaaria Adelaide Hillsin alueella. Hewitsonin tuotantofilosofiana on käyttää rypäleitä mahdollisimman iäkkäistä köynnöksistä, jotka tuottavat vähemmän, mutta laadukkaita rypäleitä. Vanhojen köynnösten vaikutuksen voi aistia Hewitsonin viineistä, jotka ovat tiiviitä, aromikkaita ja pitkiä maultaan. Hewitsonin punaviinit saavat kypsyä tammitynnyreissä, joista valtaosa on ranskalaisia. Hewitsonin viinit ovat tyyliltään hyvin hienostuneita. Hewitson yrittää välttää liian tammisia ja uutteisia viinejä.

 • Sunnuntaina 26. marraskuuta klo 15.00 ja
 • Maanataina 27. marraskuuta klo 18.30
 • Tämä huippupaketti ruokineen, kustantaa 68 euroa maistelijalta


Kun löydät tarjonnasta sinua kiinnostavia aiheita, kannattaa paikat varata viivyttelemättä suoraan ravintolasta, sähköpostilla osoitteesta (viinille@viinille.fi) tai yhteydenotto sivulta löytyvän lomakkeen kautta. Illat ovat perinteisesti täyttyneet todella nopeasti! MUISTATTEHAN, ETTÄ ILMOITTAUTUMISET OVAT SITOVIA JA NE MAKSETAAN ILMOITTAUTUMISEN YHTEYDESSÄ.


Toivottavasti tapaamme taas hyvien viinien merkeissä, tutussa ympäristössä, Viinille ravintolassa.