Viini-illat

Täältä löydät tietoa viini-illoista ja erilaisista tapahtumista ja tiedotteista

Tervehdys, kaikki hyvien viinien ystävät ja niiden parissa viihtyvät. Vuonna 2004 on alkanut Ravintola Viinille tarina, joten tuleva vuosi on meidän 20v. juhlavuosi. Olemme koittaneet valita kevään ohjelmistoon paljon erikoisuuksia. Tervetuloa juhlimaan kanssamme Viinille ravintolan pitkää taivalta.

_____________________________________________________________________

Huhtikuussa tutustumme Weingut Sebastian Erbeldingeriin (Rheinhessen Saksa). Tila sijaitsee eteläisessä Rheinhessenissä ja Sebastian on tilan 5. sukupolven viinintekijä. Hänet on valittu vuonna 2019 vuoden nuoreksi viinintekijäksi. Hän on hakenut omaa tyyliään Etelä-Afrikasta, Uudesta- Seelannista sekä Nepalista.

  • Sunnuntaina 7.4. klo 15.00
  • Maanantaina 8.4. klo 18.30
  • 68€ / hlö


Lisää maisteltavaa kevään kattaukseen. Tässä tastingissä (21.4. sunnuntaina) tutustumme Slovenialaisiin viineihin! Viiniosuuskunta Vipava 1894:lla on rikas historia, sillä se perustettiin jo vuonna 1894. Tila sijaitsee Sloveniassa, viehättävän Vipava-laakson länsiosassa, kävelymatkan päässä mahtavan Nanos-vuoren rinteistä, yli 1400 metrin korkeudella. Rypäleenviljelyllä ja viininvalmistuksella laaksossa on omansa juuret aina Rooman ajalle, kahdentuhannen vuoden taakse. Historialliset tiedot todistavat Vipava-laakson viinien saaneen tunnustusta jo keskiajalta. Viinejä arvostettiin Wienissä ja muualla Habsburgien valtakunnassa. Vuonna 1844 paikallinen pappi Matija 3. Vertovec kirjoitti Slovenian ensimmäisen viininviljelyn teknisen käsikirjan ja vuonna 1873 ensimmäinen viininviljelykoulu perustettiin Slap pri Vipaviin.

  • Sunnuntaina 21.4. Klo 15.00 
  • 55€ / hlö


Kevään viini-illat päätetään perinteiseen tapaan samppanjaan. Domaine La Borderie, Champagne France on pieni perheomisteinen tuottaja eteläisessä Champagnessa, Cotes-des- Barin kylässä. Tilaa viljelevät sisarukset Simon ja Maria Normand. Käyttävät vain omia rypäleitä, omilta l tarhoilta (5). Heidän tuotteissa päärypäleinä loistavat Pinot Noir, Chardonnay sekä Pinot Blanc.

  • Sunnuntaina 19.5. klo 15.00
  • Maanantaina 20.5. klo 18.30
  • 90€ / hlö


Tässä olisi alkavan 20v. juhla-vuotemme tastingin kattaus. Kaikki tilaisuudet sisältävät maisteltavat viinit sekä ns. "iltapalan" sekä asiantuntijan pitämän luennon. Kaikki hinnat sis.ALV:n.

Paikat varataan perinteiseen tapaan sähköpostitse viinille@viinille.fi, tai suoraan ravintolasta. Maksu suoritetaan tilille ja maksuohje on vahvistus ilmoittautumisesta. Maksun jälkeen pyydämme huomioimaan että maksu on sitova ja sitä ei palauteta. Jos tilaisuus peruuntuu meidän toimesta, vaihdamme maksusuoritukset lahjakortiin.


Toivottavasti tapaamme taas hyvien viinien merkeissä, tutussa ympäristössä, Viinille ravintolassa.